atapipe سیستم های تخصصی تاسیسات و فاضلاب ساختمان

لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان یکی از دغدغه های اصلی هر فردی برای ساختمان خود به حساب می آید. در واقع لوله کشی یک اصطلاح کلی است زیرا خود به انواع مختلفی تقسیم می شود. این به این معنا است که روش ها و شیوه های مختلفی برای آن وجود دارد. از این رو افراد تمایل دارند تا با بهتریم روش های لوله کشی ساختمان آشنا شوند. اگر شما نیز به دنبال یک لوله کشی ایمن و با کیفیت برای ساختمان خود هستید پیشنهاد می کنیم که مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید. ابتدا لازم است ذکر کنیم که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب مربوط به خود را دارند و تصمیم گیری نهایی بر عهده کارفرما و با توجه به شرایط او می باشد. در ادامه قصد داریم تمامی این ویژگی ها و روش های سنتی و مدرن را با توضیحات کامل برای شما عزیزان بیان کنیم.

 

هدف از لوله کشی ساختمان چیست؟

قبل از هر چیزی لازم است به این موضوع مهم و اساسی بپردازیم که هدف از لوله کشی ساختمان چیست؟ از آنجایی آب، فاضلاب و گاز و انتقال صحیح آن ها در هر ساختمانی حائز اهمیت است، اهمیت استفاده از سیستم های لوله کشی برای ساختمان نیز روشن می شود. به طور کلی به نصب لوله ها و اتصالات آن ها به منظور انتقال سیالات، گاز و فاضلاب لوله کشی گفته می شود. البته دقت کنید که شما علاوه بر لوله کشی ساختمان به لوله کشی موتور خانه نیز نیاز دارید. تمامی این موارد باید به صورت کاملا استاندارد و توسط متخصصان مربوطه صورت بگیرد.

 

انواع لوله کشی ساختمان

همان گونه که گفتیم روش های مختلفی برای لوله کشی ساختمان وجود دارد که اصلی ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

 

لوله کشی سنتی

لوله کشی سنتی همان گونه که از نام آن پیداست از قدیم کاربرد زیادی در ساختمان ها داشته است. در این روش از لوله های فلزی سنگین استفاده می شد که امروز دیگر کارآیی چندانی ندارند. به دلیل زنگ زدگی، سنگین بودن و نصب دشوار این لوله ها امروزه جایگزین های مدرن تری برای آن ها وجود دارد.

 

لوله کشی فاضلاب و آب

یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش های لوله کشی هر ساختمانی لوله کشی آب و فاضلاب محسوب می شود. ساختار لوله های استفاده شده برای این موارد باید به گونه ای باشد که با سیالات واکنش نشان ندهد.

 

لوله کشی سرویس بهداشتی

لوله کشی سرویس بهداشتی شامل لوله کشی حمام و دستشویی است، در این موارد لازم است که از دو نوع سیستم لوله کشی استفاده گردد، یکی از آن ها مربوط به تامین آب و دیگری مربوط به انتقال فاضلاب می باشد. منظور از تامین آب هر دو نوع آب سرد و گرم برای سرویس های بهداشتی است و لوله کشی فاضلاب نیز برای انتقال مواد گند زدا به کار می رود.

 

لوله کشی آشپزخانه

لوله کشی آشپزخانه نیز یکی دیگر از بخش های مهم و اصلی و البته سبک و کاربردی هر ساختمانی به حساب می آید. جهت اجرای سیستم لوله کشی آشپزخانه به لوله کشی آب سرد و گرم و سینک نیاز داریم.

 

انواع لوله های مورد استفاده در لوله کشی ساختمان

جهت اجرای سیستم لوله کشی ساختمان از چند نوع لوله بیشتر استفاده می گردد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

 

لوله و اتصالات پلیمری

یکی از پر کاربرد ترین و اصلی ترین سیستم های لوله کشی لوله و اتصالات پلیمری است. این دسته از لوله ها ویژگی های خاصی دارند که موجب استفاده روز افزون آن ها در ساختمان ها شده است. در این سیستم دو نوع لوله اصلی کاربرد دارند که شامل PVC و UPVC می باشد. این دو لوله شاید در نگاه اول یکی به نظر برسند اما تفاوت های فیزیکی و شیمیایی خاصی میان آن دو وجود دارد. لوله پی وسی نوع قدیمی تر لوله یو پی وی سی است و بیشتر جهت تامین آب سرد مورد استفاده قرار می گیرد، این در حالی است که لوله های یو پی وی سی آستانه تحمل دمایی بالایی دارند و جهت تامین آب گرم نیز مورد استفاده قرار می گیرند. ویژگی های خاصی که آن ها را به یک مورد خاص و مناسب برای ساختمان ها تبدیل کرده است به شرح زیر است:

  • سبکی و مقاومت بالا: هر دو نوع لوله پی وی سی و یو پی وی سی وزن سبک و البته مقاومت بالایی دارند. 
  • زیست تخریب پذیر: لوله های پلیمری در بیشتر موارد زیست تخریب پذیر بوده و از این رو کاملا با محیط زیست سازگار می باشند. 
  • کاربرد گسترده: همان گونه که مشاهده کردید، این دسته از لوله ها کاربرد بسیار گسترده ای دارند که شامل انتقال فاضلاب و آب و ... می شود. 
  • نصب آسان: خوشبختانه نصب آسان این لوله های پلیمری سبب شده است تا هزینه های مربوط به نصب و نگهداری از آن ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

 

لوله و اتصالات چدنی

یکی دیگر از لوله های پر کاربرد در سیستم لوله کشی ساختمان لوله و اتصالات چدنی است. این دسته از لوله ها در انواع سیستم های انتقال آب ساختمان ها و کشاورزی، فاضلاب و ... به کار برده می شوند. لوله های چدنی و اتصالات آنها جزو نمونه های نشکن و با دوام بوده و طول عمر بالایی دارند. برخی از ویژگی های بارز این لوله ها به شرح زیر است:

  • طول عمر بالا: خوشبختانه شما می توانید برای مدت طولانی و بدون دردسر از اتصالات چدنی استفاده نمایید. همچنین مقاومت آن ها در برابر انواع ضربات مثال زدنی است. 
  • مناسب برای شرایط محیطی گوناگون: لوله و اتصالات چدنی به دلیل مقاومت مطلوبی که دارند می توانند شرایط محیطی مختلف مانند زلزله، سرما و گرمای بیش از حد و ... را بدون اینکه کوچکترین آسیبی ببینند را تحمل کنند. 
  • قیمت مناسب: قیمت آن ها با وجود کیفیت درجه یک مناسب بوده و از این رو یک گزینه مقرون به صرفه محسوب می شوند.

 

دقت کنید که اتصالات چدنی از نوع فلنج دار بوده و به صورت پیچ و مهره ای به لوله های چدنی متصل می گردند، البته برای هر بخش لوله از اتصالات چدنی متناسب با آن شرایط استفاده می گردد. بهتر است که درباره ی سایز و فشار های اتصالات چدنی با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

 

لوله و اتصالات گالوانیزه

یکی دیگر از اتصالات رایج برای لوله کشی ساختمان ها لوله و اتصالات گالوانیزه است. این دسته از لوله و اتصالات نیز برای موارد مختلفی اعم از انتقال آب، گاز، برق، فاضلاب و ... مورد استفاده قرار می گیرند. البته قبل از اجرای این سیستم لوله کشی برای ساختمان ها لازم است که تغییراتی اعم از ایجاد انشعاب صورت بگیرد. لازم به ذکر است که لوله های گالوانیزه یک روکش مقاوم بر روی خود دارند که نقش محافظ را ایفا می کند. جنس این محافظ از فلز روی است و جهت افزایش ایمنی آن اجرا شده است.

 

نکات لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان دارای یکسری اصول و قوانین است که حتما باید در هنگام اجرا به طور کامل رعایت شود. از آنجایی کیفیت و سلامت آب آشامیدنی منتقل شده در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، لازم است از لوله هایی استفاده شود که حداقل آسیب و نشت را داشته باشند و با آب واکنش ندهند. هر بخش از ساختمان نیازمند آب با فشار و حجم خاصی می باشد. برای مثال حجم آب استفاده شده برای آشپزخانه با حمام یکسان نیست و مسلما برای حمام به آب با فشار بیشتری نیاز داریم. از این رو لوله کشی هر بخش باید به گونه ای باشد که فشار آب مورد نیاز آن ها به طور کامل تامین گردد. تحمل دما و فشار لوله های استفاده شده باید در حد استاندارد و معقولی باشد تا آسیبی به سیستم لوله کشی وارد نگردد. ایمنی لوله ها مسئله مهم دیگری است که بایستی مورد توجه قرار بگیرد. رعایت اصول استریل و بهداشتی یکی دیگر از مواردی است که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. برای مثال لازم است که آن ها را از هر گونه منبع آلوده کننده دور نگه داریم تا در تماس با سطوح دیگر قرار نگیرند. شیب صحیح لوله ها در هنگام نصب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تا مسیر آب و فاضلاب دچار گرفتگی و انسداد نگردد. همچنین دقت کنید که مراحل لوله کشی ساختمان باید به طور دقیق اجرا شود.

 

کدام لوله کشی برای ساختمان بهتر است؟

یکی دیگر از سوالات رایجی که میان کارفرمایان مطرح می شود این است که کدام روش لوله کشی برای ساختمان از همه لحاظ بهتر است. معمولا کارفرمایان فاکتور هایی اعم از هزینه، شیوه اجرا و مقاومت و دوام سیستم های لوله کشی را در نظر می گیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید با تیم مشاوره و کارشناسان فروش مجموعه آتاپایپ در ارتباط باشید. کارشناسان فروش مجموعه می توانند به شما در خصوص انتخاب بهترین سیستم لوله کشی برای ساختمان هایتان کمک شایانی نمایند. از این رو انتخاب بهترین شیوه لوله کشی برای ساختمان های شما تا حدود زیادی به نوع ساختمان، نیاز و بودجه شما بستگی دارد و لازم است تا به طور کامل ترین بررسی شود. از این رو بهتر است که قبل از خرید تمامی جوانب و شرایط خود را بسنجید و سپس اقدام به ثبت سفارش و خرید نمایید.

دیدگاه ها



آخرین مطالب

مطالب مشابه

  • چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۸/۱۲

بهترین تاسیسات کار

<p>در این بهش قصد داریم تا درباره ی تاسیسات کار صحبت کنیم آن دسته از افرادی که با ساختمان سازی آشنایی دارند می دانند که تاسیسات کار یک بخش هسته ای و مرکزی ساختمان به حساب می آید

  • شنبه ۱۴۰۰/۰۸/۱۵

معرفی لوله کش ساختمان

<p>شغل لوله کشی و تاسیسات یکی از مشاغل بسیار مهم و کاربردی در دنیای امروز به حساب می آید یکی از شاخه های مهم مربوط به این شغل لوله کش ساختمان است

تماس با کارشناسان