atapipe سیستم های تخصصی تاسیسات و فاضلاب ساختمان

بهترین تاسیسات کار

در این بهش قصد داریم تا درباره ی تاسیسات کار صحبت کنیم. آن دسته از افرادی که با ساختمان سازی آشنایی دارند می دانند که تاسیسات کار یک بخش هسته ای و مرکزی ساختمان به حساب می آید. حال سوال این است که تاسیسات شامل چه مواردی می شود؟ تاسیسات هر ساختمان شامل موارد مختلفی اعم از الکتریکی، گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی و ... می باشد که وجود تمامی آن ها در هر ساختمانی از ضروریات است. تاسیسات ساختمان به عنوان یکی از اقدامات نوین و در راستای بهبود رفاه و آسایش ساکنین راه اندازی شد. تهویه، آبرسانی و تخلیه در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، از این رو لازم است که تاسیسات کار مربوطه در هر ساختمانی اعم از تجاری و مسکونی وجود داشته باشد. در این تاسیسات حرفه های مختلفی اعم از عمران، برق کشی، لوله کشی و ... کاربرد دارد. لازم به ذکر است که تاسیسات ساختمان به دو بخش الکتریکی و مکانیکی تقسیم می شود.

 

اهمیت استفاده از تاسیسات و تاسیسات کار چیست؟

در دنیای امروز لازم است که ساختمان های مسکونی و تجاری در امنیت و رفاه کامل قرار داشته باشند. از این رو یکی از اقدامات لازم جهت افزایش این امنیت و کیفیت استفاده از تاسیسات است. خصوصا تاسیسات مکانیکی که نقش اصلی را در رفاه ساختمان ایفا می کنند. لازم به ذکر است که این تاسیسات تنها محدود به ساختمان های معمولی نشده و بیمارستان ها را نیز در بر می گیرد. از آنجایی که ریسک انتقال انواع ویروس و بیماری ها در بیمارستان بسیار بالا است، لازم است که از تاسیسات کار مناسب جهت تهویه آن ها استفاده شود. این تاسیسات به تهویه بهتر بیمارستان کمک شایانی می نمایند. استریل بودن هوا و نحوه جریان آن در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا میزان انتقال ویروس کاهش یابد. یکی دیگر از تاسیسات مربوط به بیمارستان گاز های طبی است. این دسته از گاز ها ضرورت استفاده بالایی دارند شامل اکسیژن، دی اکسید کربن و ... می باشند که از لحاظ پزشکی اهمیت بسیار بالایی را به خود اختصاص داده اند.

 

انواع تاسیسات ساختمانی

در قسمت قبلی ذکر شد که تاسیسات کار در ساختمان شامل دو بخش تاسیسات کار الکتریکی و مکانیکی می باشد. در ادامه به توضیح هر کدام از این دو خواهیم پرداخت. تاسیسات الکتریکی همان گونه که از نام آن مشخص است شامل سیم کشی برق ساختمان های تجاری و مسکونی می باشد. از جمله اجزای آن می توان به سیستم روشنایی، حرارتی، برقی، تلفن و ... اشاره نمود. شرکت توانیر برق مورد نیاز برای تامین این دسته از سیستم ها را فراهم می نماید. تاسیسات مکانیکی گستره بسیار بالایی را در بر می گیرد و شامل بخش های مختلفی اعم از ساختمانی و صنعتی می باشد. در واقع مایه اصلی رفاه و آسایش ساکنین را می توان این دسته از تاسیسات کار دانست که با پیشرفت تکنولوژی بر کیفیت آن ها نیز افزوده می شود. برخی از تاسیسات مکانیکی مهم ساختمان های مسکونی و صنعتی به شرح زیر می باشد:

  • تاسیسات لوله کشی آب سرد و گرم
  • تاسیسات انتقال فاضلاب
  • تاسیسات استخر 
  • تاسیسات گرمایشی و سرمایشی 
  • تاسیسات لوله کشی برق
  • تاسیسات انتقال گاز 
  • تاسیسات تهویه و سرمایشی

وظیفه و خدمات تکنسین تاسیسات کار چیست؟

از آنجایی که این دسته از تاسیسات جهت نصب و راه اندازی نیاز به تخصص و مهارت دارند لازم است که حتما از یک فرد ماهر و متخصص در این زمینه کمک بگیرید. نصب، راه اندازی و پشتیبانی از این تاسیسات به عهده کارشناس یا تکنسین مربوطه است. این تکنسین باید مهارت های لازم در نصب انواع تاسیسات مختلف را داشته باشد و بتواند در زمانی کم آن ها را راه اندازی کند. دقت کنید که شما بدون وجود یک تکنسین نمی توانید تاسیسات ساختمان خود را ایمن کنید زیرا این کار به تجربه و مهارت زیادی احتیاج دارد. البته رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در حین انجام کار از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا در حین کار ممکن است با خطراتی مواجه شود. فردی که کارشناس تاسیسات است باید توانایی بدنی بالایی داشته باشد و نکات ایمنی لازم جهت جلوگیری از هرگونه حوادث غیر مترقبه را به طور کامل بداند و در هر لحظه پیش بینی کند. حال لازم است که به ادامه مبحث اصلی یعنی وظیفه تکنسین مربوطه بپردازیم که وظایف اصلی آن به صورت زیر می باشد: 

  • راه اندازی سیستم های مختلف اعم از گرمایشی، سرمایشی، برق، گاز و ... 
  • تعمیر تمامی سیستم ها و لوله کشی های مربوطه 
  • لوله کشی آب، برق، گاز و ...

این دسته از افراد تحصیلات و دوره های تخصصی مربوط به تاسیسات را می گذرانند و پس از موفقیت در این دوره ها وارد بازار کار تاسیسات کار می شوند. این تخصص هم در دانشگاه و هم در آموزشکده های فنی حرفه ای تدریس می شود. چالش های شغلی تکنسین همان گونه که ذکر شد، تکنسین تاسیسات کار ممکن است با حوادث زیادی در حین کار رو به رو شود. از جمله این حوادث رایج می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • آتش سوزی 
  • برق گرفتگی 
  • گاز گرفتگی
  • سقوط

پس بهتر است قبل از هر کار تمامی جوانب را سنجیده و با دید باز عمل کنند.

 

درخواست تکنسین تاسیسات کار

 

امروزه شما می تواند حتی از طریق اینترنت و به صورت غیر حضوری درخواست تکنسین تاسیسات کار را داشته باشید. مسلما مواقعی وجود دارد که تاسیسات شما با مشکل مواجه شده است یا نیاز به نصب و راه اندازی تاسیسات خاصی را دارید. شما می توانید به آسانی درخواست خود را به صورت تلفنی یا اینترنتی ثبت کرده و در زمان خود صرفه جویی نمایید.

دیدگاه ها



آخرین مطالب

مطالب مشابه

  • یکشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۱۸

لوله کشی ساختمان

<p>لوله کشی ساختمان یکی از دغدغه های اصلی هر فردی برای ساختمان خود به حساب می آید در واقع لوله کشی یک اصطلاح کلی است زیرا خود به انواع مختلفی تقسیم می شود

  • شنبه ۱۴۰۰/۰۸/۱۵

معرفی لوله کش ساختمان

<p>شغل لوله کشی و تاسیسات یکی از مشاغل بسیار مهم و کاربردی در دنیای امروز به حساب می آید یکی از شاخه های مهم مربوط به این شغل لوله کش ساختمان است

تماس با کارشناسان